preprostomontessori_ziveti_2

 

‘pomagaj mi da naredim sam’
Program za 3-6 let
*Popoldnevnice 3-6* – tu se začne ljubezen do učenja
Prijeten čas Popoldnevnic je čas, ko se v mirnem vzdušju in spodbudnem okolju ne moti otrokovega zavzetega raziskovanja. Za otroke, ki ne hodijo v vrtec montessori in za otroke, ki so v domačem varstvu je to dobra priložnost izkušnje samostojne igre in dela v družbi vrstnikov. Podprli bomo vašega otroka v samostojnosti, opravljanju vsakdanjih opravil, skrbi zase in za druge, občutljivih obdobjih za pisanje in branje, matematiko, izostrenje čutov, gibanja, glasbe, jeziku in socializaciji.

več informacij

Sklop srečanj v manjši zaključeni skupini

Zakaj izbrati program *Popoldnevnice 3-6*

Program v avtentično pripravljenem okolju montessori, v starostno mešani skupini (3-6 let) ponuja edinstveno priložnost, da otrok sodeluje pri individualnih učnih izkušnjah in interakcijah ena na ena, kar je sestavni del metode Montessori. Stvari, ki so za odrasle običajne, se otroku zdijo zelo zanimive in posebne. Vaje vsakdanjega življenja, kot je npr. pometanje, razvrščanje, prelivanje… jih popolnoma prevzamejo. To prepoznamo kot začetek nadzora in usklajevanja uma in telesa. Zato se učenje Montessori osredotoča na otipljive, praktične izkušnje.

Otrok ob budnem spremljanju usposobljenega pedagoga montessori, svobodno izbira med številnimi dejavnostmi ter za učenje uporablja konkretne materiale. Pri tem nezavedno in lahkotno razvija koncentracijo,  samostojnost, spoznava glasove in simbole za določen glas (črke), branje, matematiko, izostruje svoje čute, samokontrolo in med vrstniki na najbolj naraven način in povsem neprisiljeno razvija socializacijo. Nauči se skrbeti zase in za svet okrog njega. Postaja samozavesten, inovativen in samoučljiv otrok.

Značilnosti in prednosti programa

Srečanja začnemo s kratkim gibanjem na črti, kar pomeni: nekaj vaj za razgibavanje možganov (brain-gym), ples, bansi, hoja po črti itd. Ne le nevroznanstvena spoznanja, tudi naše dolgoletne izkušnje spremljanja otrok in njihovega razvoja, so namreč pokazale, kako velika je povezava med gibanjem in razvojem možganov. Čas skupnega gibanja na črti zaključimo z igro tišine. Otrok bo po teh vajah bolj zbran, sposoben daljše koncentracije in pripravljen na intelektualne izzive.
Otroci nato pod vodstvom pedagoga montessori v skrbno pripravljenem okolju za otroke 3-6 let lahko samostojno izbirali med raznovrstnimi materiali montessori in dejavnostmi s področja vsakdanjega življenja, zaznavanja, matematike, jezika, znanosti in umetnosti.

Program je pripravljen tako, da otroku omogoča samostojnost pri izbiri dejavnosti in pri gibanju. Samostojen je tudi pri izbiri, ali bo delal sam ali s prijateljem in koliko časa se ukvarja s posamezno dejavnostjo. Dela v svojem ritmu in tako dolgo, kot potrebuje, da dejavnost zaključi.

Otroci zelo radi prispevajo k skupnosti. Zato vsak teden eden od otrok na srečanje prinesel nekaj sadja ali drugega enostavnega in zdravega prigrizka za vse. Ta otrok bo ta dan za vse pripravil malico. Tudi skupni obedi in drugi rituali mu bodo dajali občutek varnosti, sprejetosti in pripadnosti.

Otroci radi delajo z vodo. Voda jih pomirja. Takih priložnosti bodo imeli veliko, zato naj na srečanje prinesejo tudi rezervna oblačila in copate.

Osnovne informacije:

Kje: Družimo se v prijetnem okolju naše hiše otrok, Robova cesta 27, Vrhnika 
Kdaj: 1 x tedensko, uro in pol, 8 srečanj
Srečanja bodo potekala ob četrtkih od 16.30 do 18.00. Pričnemo v oktobru (ko zberemo dovolj prijav (min. 6) vas preko e-pošte obvestimo o pričetku in ostalih informacijah. 

Cena in plačilo:

Popoldnevnice so razdeljene na 3 sklope: jesenski (med oktobrom in decembrom), zimski (med januarjem in marcem) in spomladanski (med marcem in majem)

Skupina 1-3 in 3-6

Vsak sklop zajema 8 srečanj po 90 min.

  • Prijava na en sklop ..………. 160 EUR
  • Prijava na dva sklopa ……..280 EUR
  • Prijava na vse tri sklope … 340 EUR

V primeru prijave na 2 ali 3 sklope je plačilo možno izvesti tudi v 2 obrokih. V tem primeru prijavo potrdite s plačilom enega sklopa in sicer 160 EUR. 2. obrok pa poravnate do pričetka drugega sklopa (januarja 2023). Ob vključitvi drugega otroka iz iste družine velja 10% popust.

Cena poleg rednega programa za otroke in starše v avtentično pripravljenem okolju Montessori vključuje tudi:

– strokovno delavnico za starše
– en individualni svetovalni pogovor

če bo prijavljenih manj kot 6 otrok, programa ne bomo izvajali. 

Za dodatne informacije smo vam z veseljem na razpolago na e-naslov preprosto.popoldnevnice@gmail.com ali pokličite 041 481 777.

Veselimo se druženja z vašim otrokom in z vami.

Prijave: Program POPOLDNEVNICE 3-6 za jesenski sklop lahko oddate evidenčne prijave (povezava na prijavo)

Vprašanja: Če bi radi še kaj vprašali ne odlašajte. 

Pišite nam na preprosto.popoldnevnice@gmail.com ali pokličite na 041 481 777