proprostomontessori_aktivnosti_4

 

‘dovoli mi da poskušam sam’
Popopldnevnice za 1-3 let in starši
*MALČEK 1-3* – izobraževalne izkušnje za malčke
Prijeten čas Popoldnevnic je čas, ko se v mirnem vzdušju in spodbudnem okolju ne moti otrokovega zavzetega raziskovanja. Za otroke, ki ne hodijo v vrtec montessori in za otroke, ki so še v domačem varstvu je to dobra priložnost izkušnje samostojne igre in dela v družbi vrstnikov. Za starše pa je to čas, ko se v miru posvetite opazovanju in prepoznavanju potreb vašega otroka.

več informacij

Program poteka v različnih oblikah:

manjša zaključena skupina
Predavanja, debate, delavnice

Zakaj izbrati program *malček 1-3*

V starosti 1-3 otrok uporablja svoje telo, čutila in razvijajoče se spretnosti za reševanje problemov, da spozna in osmisli svoj svet na zanj najbolj smiseln in učinkovit način. 

Dr. Montessori je bila ena prvih vzgojiteljic, ki je prvih nekaj let otrokovega življenja prepoznala kot ključna za razvoj osebnosti in intelekta. Malčki aktivno iščejo informacije, se hitro in zlahka učijo ter so še posebej zainteresirani za izkazovanje samostojnosti. Naše okolje otroku omogoča svobodo in se tako uči lahkotneje, več, hitreje in vtisi in izkušnje ostanejo njemu trajni.

 

Značilnosti in prednosti programa

V manjši zaključeni skupini otrok in njhovih staršev, otrok v skrbno pripravljenem okolju montessori spontano izbira med raznovrstnimi materiali montessori. Otroci se najbolje učijo z lasno aktivnosjo in delom. Popoldnevnice so čas, ko otroci z lastno aktivnostjo in delom  raziskujejo  in odkrovajo zakonitosti sveta okoli sebe. 

Naši vzgojitelji montessori med tem pozorno in odzivno spremljajo posameznega otroka in ga vodijo pri razvijanju spretnosti na področjih senzomotorike, motoričnih spretnosti, jezika, socialno-čustvene rasti, samokontrokle

Pomembna je tudi izkušnja sobivanja s sovrstniki. Skupina je heterogena, kar je za otroka pomembna naravna izkušnja. Otrok naravno spoznava svoje moči, kje je toliko močan, da lahko pomagam drugim, kdaj je šibkejši in dovoli pomoč drugih, in kdaj je čas, ko sem z drugimi in v miru samostojno delam in pri tem ne motim ne sebe ne drugih. Hkrati vemo, da so najmočnejši učitelji otrok vrstniki, nato okolje in šele za tem odrasli. Zato je heterogenost tako zelo pomembna. V pripravljenem okolju montessori se otrok uri v samostojnosti na način ‘če tudi je mami v bližini lahko delam in naredim sam’.

Program *malček 1-3* vključuje vse dele dopoldanskega življena v vrtcu: od samostojnega prihoda in preoblačenja v garderobi, samostojnega dela z materiali, skupnega gibanja na črti, igra tišine, do skupne malice in samostojnega odhoda v garderobo in skupaj s starši domov.

Otroci radi delajo z vodo. Voda jih pomirja. Takih priložnosti bodo imeli veliko, zato naj na srečanje prinesejo tudi rezervna oblačila in copate.

Starši se med tem pod strokovnim vodstvom pedagogov montessori urite v opazovanju otroka. Lahko boste prepoznali pomembna občutljiva obdobja in opazovali razvojne mejnike vašega otroka na poti k samostojnosti. V sklopu programa organiziramo tudi dve debatni srečanji.

 

Osnovne informacije:

Kje: Družimo se v prijetnem okolju naše Vrhniške hiše otrok, Robova cesta 27, Vrhnika 

Kdaj: 1 x tedensko, uro in pol, 8 srečanj

Srečanja bodo potekala ob sredah od 16.30 do 18.00. Pričnemo v oktobru (ko zberemo dovolj prijav (min. 6) vas preko e-pošte obvestimo o pričetku in ostalih informacijah. 

 

Cena in plačilo:

Popoldnevnice so razdeljene na 3 sklope: jesenski (med oktobrom in decembrom), zimski (med januarjem in marcem) in spomladanski (med marcem in majem)

Skupina 1-3 in 3-6

Vsak sklop zajema 8 srečanj po 90 min.

  • Prijava na en sklop ..………. 160 EUR
  • Prijava na dva sklopa ……..280 EUR
  • Prijava na vse tri sklope … 340 EUR

 

V primeru prijave na 2 ali 3 sklope je plačilo možno izvesti tudi v 2 obrokih. V tem primeru prijavo potrdite s plačilom enega sklopa in sicer 160 EUR. 2. obrok pa poravnate do pričetka drugega sklopa (januarja 2023). Ob vključitvi drugega otroka iz iste družine velja 10% popust.

 

Cena poleg rednega programa za otroke in starše v avtentično pripravljenem okolju Montessori vključuje tudi:

– strokovno delavnico za starše

– en individualni svetovalni pogovor

 

če bo prijavljenih manj kot 6 otrok, programa ne bomo izvajali. 

 

Za dodatne informacije smo vam z veseljem na razpolago na e-naslov preprosto.popoldnevnice@gmail.com ali pokličite 041 481 777.

 

Veselimo se druženja z vašim otrokom in z vami.

Prijave: Program MALČEK 1-3 za jesenski sklop lahko oddate evidenčne prijave

 

Vprašanja: Če bi radi še kaj vprašali ne odlašajte. 

Pišite nam na preprosto.popoldnevnice@gmail.com ali pokličite na 041 481 777