home-slikca


Namen razvojnih materialov ni v tem, da bi posredovali znanje, ampak, da bi služili razvoju notranjih energij.
(Maria Montessori)

Dobrodošli v svet naravnih materialov Montessori.

Materialov, ki sledijo celostnemu razvoju otroka

O NAŠIH MATERIALIH

Hvaležni in ponosni smo, da kot prvi slovenski ustvarjalci in izdelovalci materialov montessori že več kot petnajst let slovenskim družinam in vrtcem nudimo materiale Montessori domače, slovenske izdelave.

 

Naša paleta materialov je veliko manjša kot najdemo to vrstne ponudbe na svetovnem trgu. Razlog za to je preprost, prilagojeni slovenskim otrokom in šolarjem.  

Ravno za to se naša trgovina imenuje TRGOVINICA.

 

Zaradi majhnega trga in majhnih količin je tudi izdelava naših materialov pretežno ročna, kar daje materialom dodatno estetsko noto in pridih TOPLINE

 

Veseli smo, da vam lahko kljub vsemu po dostopnih cenah ponudimo nekaj, kar nam in vašim otrokom veliko pomeni.

 

Po najboljših močeh se trudimo in pripravljamo materiale iz zakladnice pedagogike montessori, ki služijo svojemu namenu in globoko hranijo otrokovo osebnost in njegov celostni razvoj.

 

Nekateri materiali so preprosto taki, kot si jih je zamislila Maria Montessori, kot npr. peščene črke, premična abeceda, peščene številke…. 

 

Nekatere pa ob opazovanju otrok in njihovih specifik razvijamo in prilagajamo v našem ateljeju

 

Prva spoznanja in ključe za pripravljanje dejavnosti in izdelavo materialov za otrokov razvoj, je Montessorijeva dobila iz opazovanj in dela z otroki s posebnimi potrebami.  Kmalu je ugotovila, da njeni materiali tako zelo dobro vplivajo na celostni razvoj otroka, da jih je začela pripravljati za vse otroke. Sedaj jih najdemo že na vseh kontinentih sveta

 

Tudi nam izkušnje kažejo, da je še vedno potrebno rasti in se razvijati s potrebami otroka v današnjem času. Z metodo, ki nam jo je vsem zaupala Montessorijeva, smo sprejeli tudi zavezo in skrb za nadaljnji razvoj, v katerega bi ona vsekakor še naprej vlagala.

 

Trudimo se, da so izdelani iz čimbolj naravnih in trajnostnih materialov in lepo oblikovani. Naši izdelki imajo naravni pridih, kar otroku pomaga pri razvoju občutka za estetiko.

 

Pomembno je vedeti, da materiali, ki jih boste prinesli domov, niso le za kratkotrajno uporabo. So trpežni in imajo široke možnosti uporabe, od osnovnih predstavitev, do veliko izpeljank igre ali razširitev osnovne vaje. Lahko rečemo, da raste z otrokom.

Z otrokovim napredovanjem je tudi določen material možno uporabljati na različne načine še potem, ko mislimo, da ga je otrok že »prerastel«. Potrebno je le razumevanje pedagogike montessori, razumevanje razvojnih značilnosti otroka in nekoliko ustvarjalnosti. Oglejte si primere iger z materialom peščene črke.

So večni in brezčasni. Ko ga je vaš otrok že prerastel ga brez skrbi lahko podarite naprej ali prihranite za svoje vnuke.

Naši izdelki

Vrhnika, Atelje Preprostomontessori:

Poslovno obrtna cona Vrhnika,
Pod Hruševco 48 D, 1360 Vrhnika

Kontaktna oseba: Eda Šteblaj

Telefon: 041 481 777

E pošta: preprostomontessori@gmail.com