MONTESSORI TABOR ZA DRUŽINE PRI PONIJIH S KLANCA

24. 6. – 28. 6. 2024

Vabimo vas na aktivne družinske počitnice, s pristnim doživetjem preprostega kampiranja, v majhni zaključeni skupini, v kateri smo med seboj povezani, si pomagamo, skupaj ustvarjamo in se zabavamo.

Na taboru vsi sodelujemo kot skupnost, v kateri ima vsak svoje odgovornosti in dnevne naloge. Vsak dan bomo skupaj pripravljali obroke, skrbeli za naše živali, jahali konje, delali v Inkluzivnem parku (npr. košnja trave, postavitev pašnikov, urejanje vrta,…), imeli različne rokodelske delavnice in še in še.

Vsako jutro bomo začeli z jutranjim gibanjem na črti, ki ga bomo zaključili z igro tišine (meditacijo). Ob večerih pa bomo sedeli ob tabornem ognju, malo poklepetali in kdaj tudi kaj spekli. Za odrasle bo na voljo tudi vodena joga in/ali meditacija.

Imeli bomo tematske debatne kroge na aktualne teme (teme lahko izberemo skupaj, za mame, za očete, za starše …), ki se bodo začeli s kratkim uvodnim predavanjem – pogovore bo vodila Montessori terapevtka in vodja vrtcev Preprosto montressori, ga. Eda Šteblaj.

Tekom tedna bosta tudi dva malo drugačna dneva in sicer, že takoj v ponedeljek začnemo s kresno nočjo in koncertom pod zvezdami. Enega od lepih toplih sončnih dni pa se bomo skupaj s poniji odpravili na celodnevni pohod in kopanje v Star maln.

Ker v Inkluzivnem parku nimamo elektrike in vode, po vodo hodimo k štirni in se tuširamo v zelo preprostih tuših. Vse to nas poveže z naravo, hkrati pa otrokom da priložnost in zavedanje, da so naravni viri omejeni.

 

Cena tabora:

  • 3-članska družina: 900 EUR
  • 4-članska družina: 1000 EUR
  • 5-članska družina: 1100 EUR
  • *v kolikor ste večja ali manjša družina od zgoraj naštetih nas kontaktirajte

V ceno je vštetih 22% ddv.

– 5 % popust za vse člane Ponijev s Klanca in otroke iz programov Preprosto Montessori

*na tabor se lahko prijavijo družine z enim ali več otrok. Še posebej ste vabljeni tisti z osnovnošolskimi otroki.

Prijava bo upoštevana, ko je znesek poravnan.  Prijave zbiramo najkasneje 7 dni pred taborom oz. do zapolnitve prostih mest.

Po oddani prijavi v nekaj dneh prejmete povratni e-mail s podrobnimi podatki in predračun, ki ga morate poravnati najkasneje v 14 dneh od prejema računa.

Aktivnosti bomo izvajali v vsakem vremenu.

OPOZORILA:

  • Starši ste odgovorni in skrbite za svoje otroke ves čas tabora – razen ko imamo vodene igre vi pa debatni krog.
  • Prostih mest je za 5-7 družin.

*V kolikor prijavo odpoveste 14 dni pred pričetkom tabora, vam v celoti vrnemo denar.  Odpoved 7 dni pred taborom vrnemo 50%. Kasneje plačila ne vračamo; izjema so odsotnost zaradi bolezni ali višje sile. V primeru bolezni je potrebno predložiti zdravniško opravičilo.